Μπισκότο Ρεβίθι Σοκολάτα
Ένα βίγκαν γλυκό
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για ένα βράδυ, έπειτα τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε μαργαρίνη, βρώμη, ξύσμα πορτοκάλι, λίγο μπεικιν παουντερ και τα αλέθουμε ολα μαζί, απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 40’ λεπτά στους 160°C. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν έπειτα τα μπλεντάρουμε πάλι και απλώνουμε πάλι στο ταψί. Ψήνουμε για 20’ λεπτά στους 160°C. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα μπλεντάρουμε πάλι, τώρα έχουμε ένα λεπτοκομμένο πεντανόστιμο βιγκαν μπισκότο υγιεινό και θρεπτικό.
Λιώνουμε μαργαρίνη με λίγο ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το μπισκότο, σε ένα ταψάκι της αρεσκείας μας ή σε σχήματα και ψήνουμε πάλι για 10’ στους 160°C.
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με σοκολάτα, πορτοκάλι, ταχίνι ή ότι άλλο θέλετε.
500γρ Ρεβίθια
220γρ Ζάχαρη
300γρ Μαργαρίνη
100γρ Βρώμη
25γρ Μπεικιν Παουντερ
3γρ Αλάτι
5γρ Ξύσμα Πορτοκάλι
1γρ Βανίλια
230γρ Μαργαρίνη
80γρ Ηλιέλαιο