Γαρίδες με Πλιγούρι
Μια διαφορετική ματιά σε ένα κλασικό ελληνικό πιάτο όπως τα γεμιστά
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο ένα κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ( εμινσε) κομμένο, λίγο σκόρδο, λίγο καυτερή πιπεριά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε τις γαρίδες και μια κόκκινη πιπεριά σε στικ κομμένη, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε μια κουταλιά μουστάρδα λίγο μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Παράλληλα σε δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε νερό το αλατίζουμε, σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει για πέντε λεπτά, το στραγγίζουμε και το ενσωματώνουμε με τις γαρίδες. Παίρνουμε ντομάτες αδειάζουμε το εσωτερικό τους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις γεμίζουμε με το φαγάκι μας, ρίχνουμε και πάλι αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170°C
Συνδυάζεται τέλεια με μυζήθρα
Καλή σας όρεξη