Σκιουφιχτά με Απάκι και Ανθότυρο
Η πιο ελαφριά και γευστική μακαρονάδα με παραδοσιακά Ελληνικά υλικά. Στριφτάρια η αλλιώς σκουφιχτά από την Κρήτη όπως και το Απάκι ένα καπνιστό χοιρινό, παραδοσιακό αλλαντικό από την ορεινή Κρήτη. Και τέλος έρχεται να δώσει δροσιά στο πιάτο μας το παραδοσιακό ελληνικό Ανθότυρο.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες με ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο, το απάκι σε φέτες κομμένο, μαζί ρίχνουμε και μανιτάρια σε λεπτές φέτες κομμένα, ρίχνουμε και μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Παράλληλα βράζουμε τα στριφτάρια cazarecce και τα ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σπάμε το ανθότυρο από πάνω και σερβίρουμε.
Βάλτε και ένα ποτήρι λευκό κρασί στο τραπέζι…
Καλή σας όρεξη