Ρεβίθι Σπανάκι Μανιτάρι
Μια συνταγή απλή και πλούσια διατροφικά
Θα πάρουμε μισό κιλό ρεβίθια και θα τα μουλιάσουμε σε νερό για ένα βράδυ, έπειτα θα τα βράσουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα θα τσιγαρίσουμε ένα κρεμμύδι σε φέτες κομμένο λίγο σκόρδο και λίγο καυτερή πιπεριά σε δυνατή φωτιά, θα κόψουμε μισό κιλό μανιτάρια σε φέτες και θα τα ρίξουμε κι αυτά να τσιγαριστούν, μετά θα ρίξουμε και τα ρεβίθια στραγγισμένα ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο βαθύ χρώμα ηλιοβασιλέματος, και να γίνουν τραγανά εξωτερικά, Τότε θα σβήσουμε με λευκό κρασί. Τέλος θα ρίξουμε το σπανάκι μισό κιλό περίπου κομμένο σε κομμάτια, θα στύψουμε ένα λεμόνι, θα χαμηλώσουμε την φωτιά, θα σκεπάσουμε την κατσαρόλα μας και θα αφήσουμε περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι.